Slot

Aandachtspunten bij het huren van een opslagruimte

Wil je weten waar je op moet letten wanneer je een opslagruimte gaat huren? Hieronder volgen een aantal aandachtspunten die van belang zijn wanneer je een opslagruimte gaat huren.

Welke huurperiodes worden aangeboden?

De contractvoorwaarden van Self-Storage bedrijven kunnen aardig verschillen. Vergelijk deze en voorkom dat je te veel betaalt omdat je contract te lang doorloopt. Wat je wil voorkomen is dat je maanden aan een opslagruimte vastzit terwijl je die niet gebruikt. Vaak zijn verschillende contractperiodes mogelijk en kan er in geval van langere periodes een korting worden gegeven.

Wat mag ik opslaan?

Een opslagruimte kan voor opslag van diverse typen spullen worden gebruikt. Doorgaans mag echter niet alles worden opgeslagen. Denk dan aan verboden of brandbare goederen, die zijn vaak niet toegestaan. Ook kunnen bederfelijke goederen een probleem vormen. Self-Storage bedrijven willen geen ongedierte aantrekken en men wil voorkomen dat nare geuren zich door de vestiging verspreiden. Informeer bij de vestiging van uw keuze naar specifieke voorwaarden waar het gaat om het type spullen dat u kunt opslaan.

Kan ik altijd bij mijn opgeslagen spullen?

De meeste Self-Storage bedrijven hebben ruime openings- en toegangstijden. Gangbare openingstijden zijn tussen 06.00-23.00 uur. Soms is er echter zelf 24-uurs toegang (dit is bij opslagNL ook mogelijk). Dit zorgt voor een hoge mate van flexibiliteit, je kunt immers bij je spullen wanneer jou dat het beste uitkomt.

Wat kost het?

De maandelijkse huur hangt meestal samen met de grootte van de unit. Informeer naar het formaat dat het beste past bij jouw opslagbehoefte, en voorkom zo dat je veel te veel betaalt voor ruimte die je helemaal niet gebruikt.

Hoe veilig is het?

Je laat je waarvolle spullen natuurlijk niet zomaar ergens achter. De belangrijkste overweging die je zou moeten hebben bij het achterlaten van je persoonlijke spullen is dan ook hoe veilig de spullen zijn. De veiligheid van je spullen zou op zijn minst gewaarborgd moeten worden door camerabeveiliging, toegangscontrole, en een alarm installatie. Informeer hiernaar bij de vestiging van je keuze en informeer naar aanvullende veiligheidsmaatregelen. Ook is het belangrijk dat de opslagruimte wordt afgesloten met een slot waar enkel de klant de beschikking over heeft.

Zo, nu weet je waar je op moet letten wanneer je op een veilige manier je spullen wil opslaan!